Post Top Ad

Ahad, 24 September 2017

Kata-kata Mutiara 5

Assalamualaikum,


Jangan pernah menyesali apabila mengenali seseorang. Jangan pernah menyesali atas semua perkara yang berlaku.  Baik buruk orang yang kita kenal mengajar kita banyak perkara. Pahit manis kehidupan yang kita lalui membentuk diri kita agar lebih matang dan berfikiran jauh. Ianya juga mengajar kita erti kesabaran dan tidak mudah berputus asa. Menjalani pahit manis perjalanan dalam hidup adalah satu pengalaman yang amat berharga =)

September 24, 2017 / by / 24 Comments

24 ulasan:

  1. thanks for this! :) tak menyesal insyAllah ameen ameen

    hanisamanina.com

    BalasPadam
  2. Sesuatu yg berlaku..ada pengajaran..ada pelajaran..K.SalDone singgah sini

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul mesti ada hikmah disetiap yang terjadi...

      Padam
  3. Hanis, belakar move on. Pengalaman hidup kita simpan baik-baik k. InsyaAllah.

    Kalau boleh, artikel begini diolah lagi. Minimum 300 patah perkataan pun dah bagus. lebih dari 300 patah pun algi la bagus. Pengisian dan gambar juga mainkan peranan. Cubalah. Hehehe.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe baik inshaaAllah lain kali saya akan cuba oleh dengan lebih panjang. Terima kasih kak Ruby =)

      Padam
  4. Hidup ini singkat sahaja, make the best of it always.
    Habiskan masa dengan orang yang kita cintai dan keluarga dan perlu sentiasa positif dalam menghadapi apa jua cabaran.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Positif pandang ke hadapan untuk mencapai masa hadapan yang lebih baik =)

      Padam
  5. Betul tu jangan sesekali kata pengenalan itu satu kesilapan kita yang menentukan ia adalah bagaimana kita dimasa hadapan. Jadi banyak berdoa dan ambil yang positif sahaja.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Doa yang baik-baik. Allah dah rancang kehidupan kita dengan sebaik mungkin =)

      Padam
  6. Nice quote. Asam garam kehidupan. Setiap yang berlaku, paati ada hikmahnya.

    BalasPadam
  7. kena fikir betul2,,kadang2 kita belajar dari kesilapan.. yang penting truskan hidup jangan mengalah

    BalasPadam
  8. kadang kadanh tu rasa menyesal jugak bila terjadi sesuatu tu tapi bila nampak hikmah dia baru sedar yg Allah dah atur sebaik mungkin. semoga lepas ni tktimbul dh rasa menyesal dan sentiasa percaya dengan rancanganNya

    BalasPadam
  9. Semua ada hikmahnya. Kalau tak berjumpa mereka, lainlah pula perjalanan hidup kita. Kadang2 perlu juga baca positive quote untuk diri sendiri.

    BalasPadam
  10. Sejarah kehidupan mematangkan seseorang..simpan dan sisipkan rapi2 dalam memori..semuanya ada hikmah..aturan allah untuk kita adalah yang terbaik..

    BalasPadam
  11. Semua yang berlaku ada hikmahnya. Kita mengenali orang tu baik atau buruk juga ada hikmahnya.

    BalasPadam
  12. Walau apa pun halangan dan rintangan hidup kena diteruskan juga. Yang baik jadikan teladan, yg buruk jdkan sempadan..semua yg berlaku ada hikmah yg tersembunyi

    BalasPadam
  13. Iday tak pernah menyesal dengan apa jua tindakan yang iday buat. contohnya, berhenti kerja dan fokus pada blog. Alhamdulillah, ada rezeki dengan blog hehehe

    BalasPadam
  14. Setiap perkara yang berlaku pasti ada hikmah yang baik. Wlpn terkadang hati rasa benci tapi ingatlah perkara baik yang dia buat pada kita. Yang penting berbaik sangka dan maafkan dia supaya hati kita lebih tenang

    BalasPadam
  15. Apa yang dilalui adalah pengalaman yang akan mendewasakan diri kita.

    BalasPadam
  16. kadang-kadang pengalaman mendewasakan kita.

    BalasPadam
  17. If it's bad , It's Experience !
    Really touched my heart!
    TQ

    BalasPadam

Post Top Ad